Zaščitne maske 3 slojne

Potrebujete zaščitne maske 3 slojne? Take maske so pomembne za zaščito vas in vseh ostalih pred različnimi okužbami in drugimi dejavniki. Vendar pa je treba vedeti, da zaščitne maske 3 slojne nosimo predvsem za zaščito drugih. Dokazano je namreč, da lahko z nošenjem preprečimo prenos okužbe z okuženega na druge osebe. Če želimo zaščititi tudi sebe, pa je treba izbrati poseben tip mask s posebnim filtriranjem, poleg tega pa zaščititi tudi oči. Maska namreč ščiti le usta in nos, kar za dobro zaščito pred kapljičnimi okužbami ni dovolj.

Kako torej poskrbeti za res dobro zaščito?

Zaščitne maske 3 slojne za učinkovito zaščito pred kapljičnimi okužbami ne zadostujejo. Veliko bolje boste zaščiteni, če boste poleg maske uporabili še v ta namen oblikovan vezir. Z njim preprečite izpostavljenost kapljičnim okužbam, poleg tega pa preprečite, da bi se po nepotrebnem dotikali svojega obraza, kar je še dodatna prednost. Takšne vezirje v kombinaciji z drugimi ukrepi – nošenjem mask, rokavic oziroma higieno rok – uporablja tudi zdravstveno osebje, ki je zagotovo dobro podkovano v tem, kako se na kar se da najbolj učinkovit način zavarovati pred okužbami oziroma kako čim bolj zmanjšati možnosti za njihov prenos.

Nošenje vizirja predstavlja še dodaten zaščitni ukrep pred okužbami, zato je v primeru, da opravljate delo, pri katerem ste lahko izpostavljeni prenosu kapljičnih okužb, to vsekakor priporočljivo. Če na primer delate v kozmetičnem salonu, potem to za vas vsekakor drži, saj pri svojem delu prihajate v stik z različnimi strankami.

Zato je zelo pametno, da poskrbite za preventivo in zaščitite tako sebe kot svoje stranke. Nobena zaščita seveda ni stoodstotna, a če uporabite kombinacijo vizirja in kakovostnih mask, je to vsekakor dobra izbira, saj boste precej dobro zavarovani pred kapljičnimi okužbami oziroma njihovim prenosom. Vezir je namenjen večkratni uporabi, medtem ko je maske treba redno menjati. Pri tem je pomembno, da skrbite tudi za redno higieno rok oziroma pri delu uporabljajte rokavice, ne pozabite pa tudi na redno zračenje delovnega prostora.