Psihoterapija kot pot iz stiske

psihoterapija depresijaSte potrti ali vas muči celo depresija? Vam manjka samozavesti oziroma imate zelo slabo samopodobo in se ne cenite dovolj? Imate težave s stresom, se ne morete umiriti ali  občutite tesnobo? Vse to so pogoste stiske, s katerimi se sooča marsikdo od nas. Pri vseh naštetih težavah pa vam je lahko v veliko pomoč psihoterapija, ki je pri tem tudi zelo uspešna.

Vsak od nas se kdaj znajde v stiski

Če vam je v življenju iz kakršnega koli razloga težko, se nikar ne zapirajte vase, ampak svojo stisko zaupajte bližnjim, prijateljem ali poiščite strokovno pomoč. Nepredelane stiske namreč vodijo v travme, ki se zapišejo globoko v nas in močno vplivajo na naše življenje. Predvsem pa se zaradi nakopičenih težav lahko počutimo slabo, zdi se nam, da ne obvladujemo svojega življenja, in težko najdemo smisel in veselje za različne aktivnosti. V takšni stiski se kdaj pa kdaj znajde prav vsak od nas, a če je stiska zelo velika, je prav, da poiščemo pomoč oziroma izberemo terapijo, s pomočjo katere bomo lažje našli pot iz nje.

Kako deluje psihoterapija?

Psihoterapija vam lahko pomaga pri premagovanju težav ali stiske, v kateri ste se znašli – in to zelo uspešno! Seveda to ni enostaven in nikakor ne kratkotrajen proces, a že zelo kmalu se pokažejo rezultati na bolje, zato se z obiskom psihoterapevta vsekakor splača poskusiti. Potrebno je le nekaj poguma in veliko vztrajnosti, a dejstvo je, da je aktiven pristop k reševanju težav veliko boljši način kot pasivno čakanje, zaradi katerega se lahko stiska še poglobi.

S pomočjo strokovnjaka, ki je strokovno usposobljen ter ima s premagovanjem podobnih težav vašim veliko izkušenj, boste lahko zagotovo našli pot iz stiske. Najtežji del tega procesa je, da v sebi najdete moč za to, da se odločite dogovoriti za prvo srečanje, a ko boste to uspešno prestali, bo nadaljnja pot veliko lažja, saj boste imeli ob sebi nekoga, ki vas bo opogumljal, da se soočiti s tem, kar vas teži, in to tudi premagate.