Popravilo toče na avtu

popravilo poškodb od toče

Popravilo poškodb od toče – AC Trobec

Toča avtomobilsko pločevino lahko močno poškoduje oziroma na avtomobilski karoseriji pusti precej sledi, različno velikih udrtin in poškodb. Te se lahko pojavijo ne le na karoseriji, ampak tudi na drugih delih avtomobila, predvsem na steklih. Najbolj moteče so seveda takšne poškodbe na prednjem steklu, ki ga je v takem primeru – če je močno poškodovan – treba zamenjati. Za to poskrbimo popravilo toče na avtu, ki vključuje tako vsa kleparska in ličarska dela kot menjavo morebitno poškodovanih delov vozila.

Udrtine in druge poškodbe od toče

Toča lahko avto poškoduje na različnih mestih, zato popravilo toče na avtu vključuje različne storitve. Običajno je treba naravnati pločevino oziroma karoserijo ter poskrbeti za to, da znaki toče na njej niso več vidni, za kar so potrebne avtokleparske in avtoličarske storitve. Na tak način bo karoserija spet videti kot nova oziroma bodo poškodbe na njej odpravljene. Včasih pa je treba zamenjati tudi kakšno steklo ali kakšen drug del avtomobila, zato je v primeru, ko avto poškoduje toča, tega najbolje odpeljati nekam, kjer poleg kleparskih in ličarskih opravljajo tudi vse druge storitve servisiranja in vzdrževanja vozil, kar vključuje tudi menjavo morebiti poškodovanih delov vozila.

Zavarovanje toče in popravilo

Če imate avto ustrezno zavarovan, je lahko popravilo toče na avtu za vas brezplačno. Plačala ga bo namreč vaša zavarovalnica. Vendar pa je treba – če želite, da popravilo plača zavarovalnica – postopati pravilno in najprej urediti cenitev ter prijavo škode. To lahko opravijo tudi na vašem servisu, kjer bodo pregledali vaš avto ter uredili vse v zvezi s popravilom. Tako boste imeli sami veliko manj dela s tem oziroma boste lahko vse uredili na enem mestu, zato bo vse skupaj tudi trajalo manj časa. Koliko časa bo sicer trajalo popravilo, je odvisno od tega, kako močno je avto poškodovan in kaj vse bo treba urediti oziroma zamenjati. Najbolj pametno je, če že takoj, ko avto pripeljete na servis, povprašate o tem, koliko časa bo vse skupaj trajalo in kdaj bo vozilo popravljeno.