Koliko stane zobni vsadek?

Zobni vsadek oziroma implantat, kot ga imenujemo v strokovni terminologiji, je zelo dobra rešitev za vse, ki imajo težave z zobmi. Nadomešča zob, ki ga je bilo treba izdreti, je izpadel ali pa je bil tako dotrajan, da ni več izpolnjeval svoje funkcije. Če zob izpade ali pa je tega treba izdreti, je mesto, kjer se je nahajal, treba nekako zapolniti. V nasprotnem primeru lahko nastopijo težave, pride do preobremenitve ostalih zob, ugriz se spremeni, lahko pa se pojavijo tudi bolečine v čeljusti. Zaradi tega je vsak manjkajoč zob treba čim prej nadomestiti.

Zobni vsadek – odlična rešitev za vsakogar

Zobni vsadek predstavlja odlično rešitev skoraj za vsakogar. V določenih primerih ga sicer ni mogoče narediti, a v veliki večini primerov lahko z njim varno in učinkovito nadomestimo manjkajoče zobe. Tako poskrbimo za bolj pravilen ugriz in za lepši nasmeh, torej gre za rešitev, ki je primerna tako s funkcionalnega kot z estetskega vidika. Implantat je namreč videti enako kot naravni zob, hkrati pa tudi zelo dobro opravlja funkcijo naravnega zoba, torej tega lahko z njim odlično nadomestimo.

Kakšne so cene implantatov?

Glavni razlog, zakaj se ljudje ne odločajo za implantate, ampak še vedno nosijo zobne proteze ali imajo v ustih celo manjkajoče zobe, je običajno cena. Pred leti je namreč že en sam zobni vsadek stal celo premoženje, zato so si ga ljudje težko privoščili. Danes na srečo ceno niso več tako astronomske kot nekoč, zato se vam vsekakor splača svojega zobozdravnika povprašati o tem, koliko bi vas stal implantat. Cena je namreč odvisna od številnih dejavnikov, kot so na primer:

  • estetsko zobozdravstvo in implantologija Sekulickoliko zob je treba nadomestiti na tak način,
  • ali je zob, ki bi ga bilo treba nadomestiti, še v ustih in ga je treba še izdreti,
  • v kakšnem stanju so zobje,
  • v kakšnem stanju so zobne korenine in ali jih je pred začetkom posega treba zdraviti,
  • v kakšnem stanju so obzobna tkiva,
  • za kakšne implantate se odločite,
  • za kakšno protetično nadgradnjo se odločite.

Vsekakor pa morate vedeti, da obstajajo tudi druge rešitve za nadomestitev manjkajočega zoba, zato se vam zagotovo splača obiskati zobozdravnika, ki bo preveril stanje in se z vami pogovoril o možnostih, nato pa se boste lahko sami odločili, ali si boste izbrali takšen poseg ali pa boste raje izbrali kakšno drugo možnost.