Kanalete z rego – za diskretno odvodnjavanje

kanalete z regoKako narediti odvodnjavanje čim bolj neopazno? Kanalete z rego poskrbijo ravno za to! Na površini je namreč pri takšnem sistemu vidna zgolj ozka rega, ki je zelo estetska in skorajda neopazna. Zaradi tega predstavlja dobro rešitev na vseh površinah, na katerih je treba narediti odvodnjavanje čim bolj neopazno zaradi estetskih ali kakšnih drugih zahtev, kot je na primer zelo nizka vgradna višina. Na površinah z nizko vgradno višino namreč določenih sistemov ni mogoče vgraditi, saj so za to enostavno previsoki in bi lahko predstavljali moteč element za pešce, kolesarje in druge udeležence v prometu. Poleg tega pa imajo nekatere površine posebne arhitekturne zahteve, kar je prav tako treba upoštevati pri izbiri ustreznega sistema za odvodnjavanje.

Za mestne trge in zasebna dvorišča

Čeprav se kanalete z rego največkrat uporabljajo pri ureditvi mestnih trgov oziroma površin za pešce, pa to še ne pomeni, da je to njihov edini namen uporabe. Lahko se namreč uporabljajo tudi na mnogih drugih površinah. Če tako na domačem dvorišču ne želite gledati rešetk in jaškov ali drugih vidnih delov sistema za odvodnjavanje, lahko te zamenjate z diskretnim sistemom oziroma ozko rego, ki bo praktično neopazna in ne bo skazila videza vaše okolice. Taki sistemi so tako primerni skorajda za vgradnjo kamorkoli oziroma povsod tam, kjer so pomembne tudi estetske zahteve.

Kanalete z rego so odporne na zunanje dejavnike in korozijo

Kanalete z rego pa nimajo zgolj estetske vrednosti, ampak v prvi vrsti predstavljajo predvsem izredno funkcionalen sistem za linijsko odvodnjavanje. Meteorno vodo dobro in učinkovito odvedejo, poleg tega pa so:

  • kanaleta za odvodnjavanje dvoriščizredno neopazne in nemoteče,
  • narejene iz materiala, ki je odporen na korozijo,
  • zasnovane tako, da dobro prenašajo vremenske dejavnike,
  • narejene tako, da so odporne na različne mehanske dejavnike,
  • izredno stabilne in trajne,
  • so na voljo v različnih izvedbah in obremenitvenih razredih,
  • zasnovane tako, da imajo zelo nizko vgradno višino, kar pomeni, da jih je možno vgraditi tudi tja, kamor drugih sistemov za meteorno vodo ni mogoče vgraditi.