Kanalete za odvodnjavanje Recyfix Standard

Recyfix Standard kakovostne kanalete za odvodnjavanje iz Hauratona so izredno primerne za uporabo na domačih vrtovih in dvoriščih, dovozih in drugih zasebnih površinah v okolici hiš in stanovanjskih stavb. Gre za zelo praktično zasnovan izdelek z nizko težo in enostavnim ter hitrim načinom vgradnje, ki je na voljo v več dimenzijah in različnih obremenitvenih razredih.

Odvodnjavanje zasebnih površin

kanalete za odvodnjavanjeKanalete za odvodnjavanje, ki so primerne za vgradnjo na zasebnih površinah, so na voljo v različnih obremenitvenih razredih. Kakšen obremenitveni razred bi bil najbolj primeren za določeno površino, je odvisno od njene namembnosti. Razlika je namreč, ali gre za površino, na kateri boste tudi parkirali in vozili, torej npr. za dovoz, ali pa za vrtno potko, ki je veliko manj obremenjena.

Ustrezen obremenitveni razred

Pri izbiri ustreznega obremenitvenega razreda vam bo pomagal projektant, ki je ključna oseba tudi kar se tiče samega načrtovanja odvodnjavanja v okolici vašega doma oziroma na vaši parceli. Projektant vam lahko svetuje tudi glede tega, kakšen sistem za odvodnjavanje bi bil najbolj ustrezen za vas, dodatno pa lahko informacije o tem poiščete tudi pri proizvajalcih takšnih sistemov.

Eden od takšnih proizvajalcev je Hauraton, ki izdeluje tudi kanalete za odvodnjavanje Recyfix Standard. Še posebej odlično se obnesejo za odvodnjavanje zasebnih površin, saj so zasnovane prav v ta namen. Izdelane so iz posebne umetne mase oziroma recikliranega kompozita, materiala, ki je izjemno lahek, a hkrati odporen in trajen.

Zaradi tega dobro prenaša tako obremenitve kot tudi zunanje dejavnike in zob časa, torej ima dolgo življenjsko dobo, kar je pri sistemih za odvodnjavanje zelo pomembno. Tako vam sistema ne bo treba posebej vzdrževati ali ga po nekaj letih menjati ter spet prekopavati celega dvorišča ali vrta, ampak vam bo brez težav služil kar nekaj desetletij.

Kakšno rešetko izbrati?

kanalete z regoKanalete za odvodnjavanje se lahko običajno kombinirajo z različnimi tipi rešetk. To velja tudi za model Recyfix Standard, pri katerem se lahko uporablja naslednje tipe rešetk:

  • perforirana rešetka ‘Elegance’,
  • naležna mrežasta rešetka,
  • pocinkana mrežasta rešetka,
  • GUGI mrežasta rešetka,
  • GUGI LTŽ mrežasta rešetka v črni barvi,
  • litoželezna rešetka v črni barvi,
  • štancana rešetka.

Rešetka vsekakor ne vpliva le na funkcionalnost izdelka in njegovo zaščito pred večjimi smetmi, listjem in ostalim odpadnim materialom, ampak tudi na sam videz. Zaradi tega je treba rešetko skrbno izbrati, saj ima tudi estetsko funkcijo in lahko z ustrezno izbiro poskrbimo za bolj skladen videz okolice svojega doma.