Facebook in Instagram oglaševanje

Vas zanima Facebook in Instagram oglaševanje? Dobra odločitev! Na omenjenih dveh družbenih oziroma socialnih omrežjih lahko namreč res dobro vidnost dosežete le z oglaševanjem. Tako vas bodo uporabniki bolj opazili, večkrat obiskali vašo stran, promocija pa bo s tem dosežena. Pomembno pa je, da se takega oglaševanja lotite na pravi način, saj tako ne boste izgubljali denarja po nepotrebnem.

Kako oglaševati na spletu?

facebook in instagram oglaševanjeNa spletu se lahko oglašujemo na različne načine, zato je treba najprej ugotoviti, katera vrsta bi bila najbolj primerna za vas. To je odvisno od tega, s čim se ukvarjate, v kateri panogi delujete oziroma kdo so vaši kupci – vaša ciljna publika, ki jo najbolj zanimajo vaši izdelki in storitve. Facebook in Instagram oglaševanje je tako za vas primerno le, če je tam tudi vaša ciljna publika. Dejstvo je namreč, da nekatera družbena omrežja uporabljajo predvsem mladi, medtem ko druga zanimajo srednjo ali starejšo generacijo. Zato je zelo pomembno preučiti, kje boste lahko našli kupce, saj je samo tam res smiselno oglaševati oziroma v oglase na tistih kanalih vlagati denar.

Kje je vaša ciljna publika?

Ko ugotovite, na katerem družbenem omrežju se nahajajo vaši potencialni kupci oziroma vaša ciljna publika, pa je čas za to, da naredite načrt in premislite, koliko bi bili pripravljeni vložiti v promocijo na teh kanalih. Če se recimo odločate za Facebook in Instagram oglaševanje, je treba premisliti, koliko boste vložili v en in koliko v drug kanal in kaj se vam bolj splača. Pomembno je, da natančno določite cilje in to, koliko vložka bo potrebnega za njihovo dosego.

Potrebujete nasvet strokovnjaka?

oglaševanje na instagramuMarsikdo, ki je sam poskušal z oglasi na različnih družbenih omrežjih, je prišel do sklepa, da se za to porabi preveč denarja, hkrati pa ni uspeha. Pa to drži? Nikakor ne! Žal pa je tako, da je treba dobro poznati prave strategije in vedeti, kdaj se v nekaj splača vlagati denar in kdaj ne. Razne nagradne igre so recimo že pase, saj v resnici v večini primerov nimajo prav velikega učinka, lahko pa prinesejo kup komplikacij, stroškov in dela za majhen učinek. Zato je zelo pomembno že vnaprej vedeti, kaj lahko z določenim budgetom dosežete – to pa vam bo najbolje znal povedati strokovnjak za digitalni marketing.