Zeolit – naraven mineral

zeolit - naraven mineralSte morda že slišali za zeolit? Vas zanima, za kaj gre, kako se ga uporablja in kaj to sploh je? V zadnjem času se o njem veliko piše in govori, a še vedno marsikdo ne ve, za kaj gre. Gre namreč za prav poseben mineral, ki ima zanimive lastnosti – več o njih boste izvedeli v članki. Prav zaradi tega se ga lahko uporablja v številne namene, recimo v industriji, pri izdelavi filtrov in drugih izdelkov. Poleg tega pa se lahko uporablja tudi kot prehransko dopolnilo, ki naj bi imelo različne učinke na naše telo. Vsi učinki njegovega delovanja sicer še niso znani, zagotovo pa je znan način njegovega delovanja.

Izberite naraven zeolit

Dobro je vedeti, da se v industriji in za različne druge namene uporablja sintetično pridelan zeolit, medtem ko je za prehransko dopolnilo primeren le popolnoma naraven zeolit. Če ga torej nameravate uživati v obliki prehranskega dodatka, je zelo pomembno, kakšnega izberete. Obstaja namreč več vrst, ki jih lahko najdemo v naravi, pri čemer so nekatere vrste veliko bolj učinkovite kot druge. Zato nikakor ni vseeno, katero med njimi kupite.

Ali lahko zeolit poskrbi za razstrupljanje telesa?

V našem telesu se nabirajo različne odpadne snovi, ki jih je telo sicer običajno zmožno izločiti samo, a ne vedno. Zaradi tega nekateri priporočajo razstrupljanje, ki poskrbi za izločanje vseh odpadnih snovi oziroma za čiščenje telesa. Pri tem se lahko uporabljajo različne tehnike in metode.

zeolit 200g - ZeolithMEDZeolit je naraven mineral, katerega glavna lastnost je, da nase veže različne snovi. Pri tem je dokazano zelo učinkovit. Ima namreč značilno strukturo, ki je na nek način podobna spužvi. Zaradi tega se ga pogosto uporablja za to, da nase veže različne snovi, tudi tiste škodljive. Zaradi tega so nekateri ta naravni mineral začeli uporabljati tudi za razstrupljanje telesa – torej za to, da bi nase vezal različne škodljive in odpadne snovi v telesu, ki bi se nato izločile skupaj z njim. Pri tem je treba povedati, da študije sicer takšnega učinkovanja ne dokazujejo, dokazujejo pa, da ima ta naravni vulkanski mineral izredno sposobnost vezave.