Travne rešetke za zeleno okolico in dovolj parkirnih mest

Ali morda že nekaj časa tuhtate in vneto razmišljate o tem, kako bi na vaši parceli na najbolj enostaven način uredili dodatno parkirišče, vendar se vam za v ta namen zdi škoda uničiti trato? Ni problema: travne rešetke so rešitev, ki jo potrebujete za to, da uredite dodatno parkirišče, ne da bi vam bilo treba uničiti trato, saj bo ta z njihovo pomočjo prav tako lepo zelena, četudi boste parkirali na njej. Sliši se skoraj neverjetno, a drži – gre namreč za rešitev, ki zaščiti korenine travnih bilk, zaradi česar je na takšni površini, ki je videti kot vsaka druga trata, možno tudi brezskrbno parkirati, ne da bi trato kakorkoli poškodovali. Torej je s to rešitvijo možno poskrbeti za urejeno in zeleno okolico z dovolj parkirnimi mesti za vse avtomobile.

Kako zagotoviti zeleno okolico z dovolj parkirnimi mesti?

travne rešetke hauratonTravne rešetke so satju podobne rešetke, ki se jih namesti na površino ter nato mednje poseje trato. Satje je narejeno iz umetne mase z visoko odpornostjo, zaradi česar z njegovo namestitvijo na površino to tudi dodatno utrdimo celo tako dobro, da je na njej brez težav možno parkirati. Avtomobil tako parkira na samem satju, medtem ko so korenine trave varno skrite v odprtinah med njim.

S tem so zaščitene pred težo vozil oziroma jim tudi hoja peščev ali karkoli drugega ne more do živega. Zaradi tega trata lahko brez težav raste in tako preraste tudi same travne rešetke. Te bodo tako kmalu postale popolnoma zakrite s travnimi bilkami, tako da bodo poskrbele za ozelenitev okolice, hkrati pa bo s takšno rešitvijo poskrbljeno tudi za ureditev parkiranja. Na tak način utrjeni površini, med katero posejemo trato, je namreč možno parkirati oziroma jo uporabljati kot parkirišče.

Zakaj se odločiti za travne rešetke?

Za to obstajajo številni razlogi, saj ima taka rešitev kar nekaj prednosti. Naj vam naštejemo nekaj dejavnikov, zaradi katerih se zanjo vsekakor splača odločiti:

  • travne rešetke Recyfix Greenzelena okolica,
  • zelo inovativna in estetska rešitev,
  • ohranitev trate kljub ureditvi parkirišča,
  • dovolj prostora za parkiranje,
  • pri takšni ureditvi ni potrebe po urejanju odvodnjavanja, saj meteorna oziroma površinska voda lahko skozi travne rešetke brez težav in ovir ponikne v zemljo.