Stretch folija je raztegljiv in priročen material 

stretch folijaStretch folija je široko uporaben material. Za to poskrbi predvsem njegova velika raztegljivost, pa tudi vse ostale lastnosti. Zaradi tega gre za material, ki prav pride v številne namene. Uporablja se tako v industriji in proizvodnji kot v kmetijstvu in številnih drugih panogah. Pogosto je iz njega narejena tudi embalaža oziroma se ga uporablja povsod, kjer je treba oviti, zapakirati ali zaščititi kakšen izdelek. Lahko pa se ta material uporablja tudi za ovijanje in zaščito palet in različnega tovora. 

Najboljša zaščita za pakete in palete 

Stretch folija predstavlja najboljšo zaščito za pakete, palete, škatle ter vse vrste proizvodov in tovora. Vanjo je mogoče oviti ali zapakirati praktično karkoli. Ravno zaradi tega se tudi uporablja v številne namene in skorajda ni panoge, kjer je ne bi poznali. Z njo je mogoče tudi povezati več izdelkov skupaj, saj gre za zelo raztegljiv material, ki se ga ob uporabi raztegne, izdelke ovije vanj, nato pa se material zopet skrči na prvotno dolžino in s tem tesno poveže tudi izdelke med seboj. Enako deluje tudi pri pritrjevanju izdelkov na paleto. 

Ovijalna stretch folija za vse namene uporabe 

stretch folija za ovijanje paletStretch folija se lahko uporablja skorajda za vse namene uporabe. Narejena je iz LLDPE – to je material iz linearnega polietilena z nizko gostoto, ki ima odlične lastnosti in se zelo dobro obnese kot zaščita izdelkov, tovora in palet. Pri paletah in tovoru z višjo težo oziroma pri tovoru večjih dimenzij se priporoča strojna uporaba, pri manjših izdelkih pa je za ovijanje možno poskrbeti tudi ročno. Ravno zaradi tega obstaja več vrst takšnega pakirnega oziroma ovijalnega materiala, ki je na razpolago tudi v raznih debelinah, z različnimi stopnjami raztegljivosti oziroma elastičnosti ter v več možnih dimenzijah. Pri večini dimenzij je poleg standardne prozorne barve na voljo tudi črna varianta, ki preprečuje nezaželene poglede. Po želji pa je možno izbrati tudi folije z dodatnimi lastnostmi. 

Kje kupiti? 

Intercommerce je slovensko podjetje, kjer boste najhitreje in najlažje dobili ves pakirni material, ki ga potrebujete. V svoji ponudbi imajo raznolike pakirne in embalažne rešitve ter ves pakirni potrošni material, ki se uporablja v ta namen. Izbirate lahko med številnimi možnostmi, podjetje pa bo poskrbelo za to, da bo dostava čim hitrejša in da vam na izbrane izdelke ne bo treba čakati predolgo.