Pot do osebnega zadovoljstva – psihoterapija online

psihoterapija onlinePsihoterapija online je oblika terapije, ki poteka na daljavo oziroma s pomočjo internetne povezave, mikrofona in kamere. Na tak način je možno s terapevtom komunicirati skorajda tako kot v živo, le da je za večino ljudi, ki si želijo terapije, tak način celo bolj udoben – nikamor jim ni treba oditi, ni jim treba posebej organizirati časa, prevoza, predvsem pa se lahko terapije udeležijo kar od doma, kar je zanje zagotovo najbolj udobno. Zaradi tega takšna oblika terapije postaja vedno bolj priljubljena tako po svetu kot pri nas.

Terapija na daljavo

Če ste v stiski ali bi potrebovali pogovor s strokovnjakom psihoterapevtom, ga ni treba obiskati v živo, ampak se lahko domenite tudi za razgovor preko Zooma ali Skypa. To vam omogoča psihoterapija online, ki v sodobnem natrpanem času, ko vse poteka zelo hitro in imamo vsi ogromno obveznosti, postaja vedno bolj priljubljena. Omogoča vam, da se terapije udeležite:

  • kar od doma, kjer ste najbolj sproščeni in kjer boste tako lažje spregovorili o svojih težavah in vsem, kar vas muči ter obremenjuje,
  • ob času, ki vam ustreza, saj se vam bo terapevt popolnoma prilagodil,
  • brez dodatnih obveznosti ali obremenitev.

Individualni pogovor s strokovnjakom

Psihoterapija online poteka kot individualni pogovor s strokovnjakom. Ta vas v prvi vrsti predvsem posluša ter skozi pogovor vodi do tega, da sami spoznate načine svojega delovanja, to, na kakšen način razmišljate, čustvujete, kako ste se znašli v določeni situaciji in kaj vse je vodilo k vaši stiski. Na tak način boste počasi predelali svoje težave in se iz dane situacije naučili veliko o sebi in svojem življenju, terapevt pa vam bo pomagal najti izhod iz težav.

Pot do tja morda ne bo najbolj hitra in lahka, zagotovo pa bo trud poplačan, ko boste začutili, da ste se postopoma izvili iz težav, ki so vas bremenile. Da bo vse to še lažje dostopno, poskrbi možnost obiskovanja terapije kar na daljavo. Več o tej obliki oziroma možnosti prijave nanjo si preberite na spletni strani samozavestni.si.