Popravilo udrtin na avtu in zavarovanje

Popravilo udrtin na avtu

 

Potrebujete popravilo udrtin na avtu? Vam je tega poškodovala toča ali pa je kaj padlo nanj? Je bil morda vaš avtomobil udeležen v prometni nesreči ali pa se je na karoseriji pojavila udrtina, za katero ne poznate vzroka? Vse našteto se na srečo da popraviti dokaj hitro in enostavno, še boljša novica pa je, da marsikatero od teh poškodb krije zavarovanje. Zaradi tega se je pred odpravo takšnih poškodb vedno pametno najprej pozanimati, ali bo to krila zavarovalnica ali ne.

Kdaj popravilo udrtin na avtu krije zavarovanje?

Kaj krije avtomobilsko zavarovanje in kaj ne, je v prvi vrsti odvisno, za kakšno zavarovanje gre. Vsak od voznikov oziroma lastnikov vozil se namreč lahko sam odloča, kakšno zavarovanje bo sklenil, vsekakor pa večina zavarovanj krije tudi popravilo udrtin na avtu, pa tudi odpravo različnih drugih poškodb, seveda pa je pri tem pomembno, iz kakšnega vzroka so nastale. Če so te nastale na primer zaradi toče, vam bo zavarovalnica lahko nastalo škodo krila le, če imate avto zavarovan proti toči. Podobno pa velja tudi za druge primere. Zato je v primeru nastanka poškodb na vašem vozilu dobro vedno:

  • najprej preveriti svojo zavarovalno polico,
  • se v primeru nejasnosti pozanimati pri zavarovalnici, kaj ta krije in kaj ne,
  • se pozanimati tudi o postopku glede prijave škode, saj vam bo zavarovalnica slednjo krila le, če boste pravilno izvedli prijavo.

Potrebujete pomoč pri prijavi škode?

popravilo udrtin in poškodb od točePrijava škode zaradi poškodb na vozilu je sicer zelo enostavna, vseeno pa je treba slediti pravilnemu postopku. Izpolniti je treba vse formularje ter poškodbe na avtomobilu fotografirati s čim več zornih kotov. Nato je treba poskrbeti tudi za cenitev škode, kar opravi cenilec, ki sodeluje z dotično zavarovalnico. Običajno za cenitev škode lahko poskrbijo tudi različni servisi, tako da je pametno poiskati takšnega, ki to omogoča. Po cenitvi pa sledi še sama prijava škode, po kateri se sproži postopek, v katerem zavarovalnica odloča, ali vam bo poplačala nastalo škodo oziroma stroške, ki so zaradi nje nastali, ali ne. Če pri prijavi škode potrebujete pomoč, se je najbolje obrniti kar direktno na zavarovalnico, prav tako pa vam lahko pri tem pomagajo tudi avto servisi, kamor boste odpeljali svoj avto na popravilo.