Ovijanje izdelkov in ročna stretch folija

Ročna stretch folija se lahko uporablja za marsikakšna opravila, največkrat pa se jo v različnih panogah uporablja za pakiranje in ovijanje izdelkov. Seveda gre pri tem za izdelke manjših dimenzij, ki jih je na tak način mogoče ustrezno oviti tudi ročno. S tem izdelke lahko zaščitimo oziroma zavarujemo ter hkrati tudi pripravimo na skladiščenje ali transport oziroma za predajo strankam ali naročnikom.

Uporaba ne bi mogla biti bolj enostavna

Ročna stretch folija se za ovijanje različnih izdelkov uporablja predvsem zaradi enostavnosti njene uporabe. Njena uporaba namreč skorajda ne bi mogla biti bolj enostavna, kar seveda pospeši tudi sam proces pakiranja oziroma ovijanja. Tako bodo izdelki na transport ali skladiščenje pripravljeni resnično v najkrajšem možnem času, kar je gotovo pomembna prednost v primerjavi z drugimi rešitvami za pakiranje. To je tudi razlog, da je uporaba takšnega materiala pri ovijanju izdelkov tako zelo razširjena in da se ga uporablja na tako zelo raznolikih področjih. Hkrati pa zaradi velike raztegljivosti tako pakiran izdelek ohrani tudi izredno stabilnost, kar je dodaten plus.

Različne dimenzije in debeline

mini stretch folijaIzbirate lahko med različnimi variantami. Kako debela bo ročna stretch folija, je torej odvisno od tega, kakšno boste izbrali, pri čemer večja debelina seveda pomeni tudi večjo odpornost na poškodbe in trganje. Pri izbiri je pomembno preveriti tudi raztegljivost, saj ta lahko močno variira. Večja raztegljivost sicer lahko pomeni tudi višjo ceno, a lahko omogoča, da boste pri ovijanju porabili veliko manj materiala, pa tudi samo ovijanje zna biti lažje in hitrejše. Podobna povezava velja tudi med večjo debelino in večjo ceno, vendar se tudi tu splača razmisliti, ali se ne splača kupiti nekoliko bolj robustnega materiala, saj je kot tak gotovo bolj odporen in uporaben.

Ob nakupu je treba biti pozoren tudi na dimenzije. Ročna stretch folija je sicer navadno pakirana in dobavljiva v roli, ki se jo enostavno namesti na ročni odvijalec, ki omogoča bolj enostavno uporabo. Dimenzije morajo biti tako po eni strani prilagojene ročnemu odvijalcu, ki ga nameravate uporabljati pri delu, po drugi strani pa tudi velikosti izdelkov, ki jih nameravate oviti. Le tako boste namreč to nalogo lahko dobro opravili.