Nizkogradnja Faserfix super – za učinkovito odvodnjavanje 

Na https://www.hauraton.si/si/odvodnjavanje/nizkogradnja/faserfix-super/index.php so predstavljene vrhunsko izdelane betonske kanalete, ki so primerne za nizkogradnjo oziroma za močno obremenjene površine. Gre za model Faserfix super, ki skrbi za učinkovito odvodnjavanje najbolj obremenjenih površin z visokimi dinamičnimi silami do razreda F 900, torej je primeren za vgradnjo na težko povozne površine, kakršne so ceste in avtoceste, bencinske črpalke ter prometna območja za industrijo. Zaradi tega gre za zelo kakovosten in trpežen model, ki je kos vsem vrstam obremenitev. 

Klasične Hauratonke, ki so kos vsem obremenitvam 

hauraton.si - izdelki za odvodnjavanjeKanalete Faserfix Super so klasične Hauratonke, ki so zasnovane tako, da so kos čisto vsem obremenitvam. Več o njih si lahko preberete na spletnem naslovu https://www.hauraton.si/si/odvodnjavanje/nizkogradnja/faserfix-super/index.php, kjer so predstavljene njihove odlične lastnosti, zaradi katerih je z njimi mogoče poskrbeti za učinkovito in zanesljivo odvodnjavanje.  

Med njihovimi najbolj pomembnimi lastnostmi so: 

  • izredna odpornost, 
  • dobro prenašanje vseh obremenitev, 
  • dobro prenašanje dinamičnih sil do razreda F 900, 
  • visokokakovosten material, ki je zasnovan tako, da je zelo močan, trden in trpežen, 
  • visoko učinkovit okvir kanalete, 
  • stabilna povezava med stenami kanalete in njenim jeklenim okvirjem, 
  • side-lock sistem za pritrditev rešetke, 
  • visoka oprijemljivost s temeljnim betonom, 
  • izredna stabilnost, 
  • izredna trajnost materiala. 

Iz kakšnega materiala so narejene kanalete Faserfix Super? 

Hauraton Betonska KanaletaKanalete so lahko izdelane iz različnih materialov. Model Faserfix Super je tako izdelan iz betona, pri čemer pa ta ni ojačen z jeklom, kot je to običajno, temveč s posebnimi polipropilenskimi vlakni. Na tak način je njegova ojačitev po eni strani zelo trdna, po drugi strani pa ima celotna kanaleta zaradi nje nižjo težo. To omogoča enostavno vgradnjo, material, iz katerega je izdelana, pa je trden, trpežen in močen, predvsem pa izredno trajen. 

Inovativen način pritrditve rešetke 

Faserfix Super odlikuje tudi inovativen način za pritrditev rešetke. Po eni strani je z njim poskrbljeno za zelo dobro pritrjevanje rešetke, saj ima ta kar 16 pritrdilnih točk, dodatno pa je zaščitena še pred vzdolžnim pomikom, po drugi strani pa je rešetka zelo enostavno in hitro odstranljiva. To omogoča poseben sistem odstranitve in pritrjevanja rešetke Side-Lock, ki omogoča, da ta ni pritrjena z vijaki. Zaradi tega za njeno namestitev ali odstranitev ne potrebujete nobenega orodja, kar olajša vzdrževanje in čiščenje kanalete ter omogoča velik prihranek časa pri tem opravilu.