Lepa koža brez gub: ali kreme res pomagajo?

Kako pomembna je lepa koža brez gub se večina žensk zave šele, ko v ogledalu opazi prve gubice. To se navadno zgodi nekje okrog 30. leta – pri nekaterih ženskah prej, pri drugih pozneje. Ogromno žensk se takrat odloči, da bo začela bolje skrbeti za svojo kožo, zato se odpravijo na lov za različnimi kremami proti gubam, ki naj bi te odpravile in kožo pomladile. Pa takšne kreme res pomagajo ali pa morda obstaja kakšen boljši način, s katerim lahko pomladite svojo kožo?

Kako učinkovite so kreme proti gubam?

Lepa koža brez gub je nekaj, kar je vsekakor možno doseči, in to na enostaven način, vendar pa žal tega ni mogoče doseči z uporabo kreme proti gubam. Te namreč delujejo le na površini, zato ne morejo resnično spremeniti strukture kože. Zaradi tega kreme niso pravi način za resnično pomladitev kože. Do določene mere sicer že lahko pomagajo, vendar pa ne prinesejo resnično trajnih sprememb, zaradi tega se je – če želite te doseči – veliko pametneje poslužiti drugih metod, ki so bolj učinkovite.

Koži najbolj koristi kolagen

Namesto krem je bolje investirati v kolagen. Sicer obstajajo tudi kreme s kolagenom, a te še zdaleč niso tako učinkovite, kot če kolagen jemljete v obliki prehranskega dodatka. Na tak način namreč lahko dosežete spremembe na koži od znotraj. Če je vaš cilj lepa koža brez gub, potem je to najboljši način, da ta cilj v čim krajšem času in na čim bolj enostaven način tudi zares dosežete. Vaša koža bo tako:

  • kolagen za kožoimela veliko boljšo strukturo,
  • postala bolj napeta in prožna,
  • imela manj gubic,
  • postala bolj sijoča in lepša,
  • postala pomlajena, na njej pa ne bo znakov staranja.

Ali kolagen res deluje proti gubam?

Kolagen ne deluje proti gubam, ampak kožo naredi bolj elastično, posledično pa so zaradi tega gube na njej manj vidne. Končni učinek je, da je gubic na koži manj oziroma da je koža videti veliko bolj napeta ter zaradi tega tudi mladostna. Pri tem pa se je treba zavedati, da za to, da dosežete takšen učinek, traja kar nekaj tednov, zato je zelo pomembno, da z jemanjem vztrajate vsaj en mesec, najbolje pa nekaj mesecev. Šele takrat se bo struktura kože postopoma izboljšala in bo postala že na pogled bolj napeta in elastična. Če k temu dodate še dobro negovalno kremo, boste z njenim videzom gotovo zelo zadovoljni.