Glukomanan vas nasiti in vam pomaga pri hujšanju 

Hujšanje je veliko lažje, če uživate glukomanan prehranski dodatek. Vmešate ga lahko v različne jedi ali napitke in poskrbel bo za njihovo zgoščevanje, zaradi česar boste v želodcu imeli občutek polnosti in sitosti. Tako ne boste več čutili takšne potrebe po hrani in se ji boste lažje odrekli. Na tak način bo hujšanje bolj učinkovito, saj boste lažje poskrbeli za manjši vnos kalorij v telo. Ob enem pa vam bo ta prehranski dodatek spodbudil tudi prebavo, kar vam bo ravno tako pomagalo pri hujšanju. 

Prehranski dodatek, ki vam da občutek sitosti 

Glukomanan 100g v prahuGlukomanan je odličen pripomoček za vse, ki so na dieti ali se odločajo za hujšanje. Z njim je namreč veliko lažje doseči svoj cilj. Ker hujšanje nikakor ni lahek proces, je zelo pomembno, da izkoristimo čisto vse pripomočke, ki nam lahko pomagajo pri tem. Enega od takšnih pripomočkov oziroma pomagal pri hujšanju je tudi glukomanan, naravni prehranski dodatek, ki: 

  • omogoča občutek polnosti v želodcu, 
  • poskrbi za občutek sitosti, 
  • zelo učinkovito zgosti različne jedi, 
  • zmanjša apetit, 
  • omogoča, da vam zadostuje že manjši vnos hrane kot prej, 
  • poskrbi, da kljub manjšim porcijam niste lačni. 

Črevesna metla za lažje hujšanje 

Obenem pa glukomanan deluje tudi kot odlično sredstvo za pospešitev prebave. Zaradi tega ga nekateri imenujejo tudi črevesna metla, kar gotovo odlično povzame njegove učinke. Na vašo prebavo pozitivno vpliva, kar je lahko v veliko pomoč pri hujšanju, pomaga pa lahko tudi tistim, ki imajo težave s prebavo oziroma zaprtostjo. Z njegovo pomočjo se bo vaša prebava prav gotovo izboljšala. 

Kako uporabljati glukomanan? 

glukomanan za hujšanjeGlukomanan se lahko uporablja pri pripravi različnih jedi. Na tak način ga že stoletja uporabljajo na Japonskem, tako da boste to sestavino našli v številnih tradicionalnih japonskih receptih, vendar je v njih včasih poimenovan tudi z imenom konjac. Japonska kulinarika velja za zdravo in uravnoteženo in tudi zaradi nje Japonci veljajo z najdaljšo življenjsko dobo, zato se med recepti iz japonske kuhinje zagotovo splača pobrskati. Lahko pa z njim v receptih nadomestite tudi škrob ali del moke. Tako ga lahko uporabite v številnih jedeh, kot so: 

  • pudingi, 
  • palačinke, 
  • kruh, 
  • različno pecivo ipd. 

Pomembno je, da ga nikoli ne vmešate v vročo tekočino ali jed, ampak ga najprej zmešate z nekaj hladne vode, nato pa vse skupaj vmešate v jed, ki jo pripravljate (postopek je podoben kot pri pripravi pudinga). S tem boste poskrbeli za njeno zgoščevanje na zdrav način brez dodatnih kalorij, kar je idealno v procesu hujšanja. Tako lahko iz njega naredite slasten puding, palačinke ali drugo jed, ki vas bo nasitila, a ne bo imela praktično nobenih kalorij. 

Če v kuhinji ne želite preveč eksperimentirati, pa lahko konjac uporabite tudi samostojno – vmešate ga v nekaj vode in vse skupaj izpijete. Če boste to storili pol ure pred obrokom, boste poskrbeli za občutek sitosti, ki vam bo pomagal, da boste za zajtrk, kosilo ali večerjo pojedli manj. Tako boste lažje shujšali, predvsem pa med procesom hujšanja ne boste kar naprej lačni. Če želite shujšati, a imate težave s prevelikim vnosom hrane, potem si lahko pomagate na tak način. Ravno tako pa si lahko z njim pomagate pri prevelikem apetitu.