Kopalniški radiatorji z zaščito proti vlagi IP24

Kopalniški radiatorji, ki delujejo s pomočjo elektrike, morajo biti zasnovani tako, da so varni za uporabo v prostoru, v katerem se uporablja voda. Da so res varni za takšno uporabo, nam pove oznaka IP24. Gre za standardno oznako, ki nam pove, ali je neka električna naprava ustrezno zaščitena pred vlago in škropljenjem vode, zato je le naprava s takšno oznako primerna za uporabo v kopalnici. S tem je poskrbljeno za varno uporabo takšnega naprave, ki omogoča ogrevanje z električno energijo.

električni kopalniški radiatorZaščita IP24 poskrbi za varnost

Kopalniški radiatorji morajo imeti ustrezno zaščitene električne inštalacije. Naprave, ki imajo električne inštalacije zaščitene tako, da so te varne pred vlago in kapljicami vode, imajo oznako IP24. Naprave s to oznako so tako varne za uporabo v prostorih, v katerih je prisotna vlaga, kot je to na primer kopalnica. Če torej izbirate grelnik, s katerim boste ogrevali kopalnico, mora imeti izbrani model nujno takšno oznako. Ravno z vidika varnosti pa je pametno izbrati tudi kakšno od priznanih znamk, pri kateri se lahko zanesete, da je za varnost pri njeni zasnovi poskrbljeno tako, kot je treba.

Dobro je, če ima grelnik tudi zaščito proti pregrevanju

Zaščita proti pregrevanju je še ena zelo pomembna lastnosti grelnika. Nekateri kopalniški radiatorji so z njo opremljeni, drugi ne, vsekakor pa je pametno izbrati model, ki ima takšno zaščito. Takšna zaščita namreč skrbi za to, da se grelnik ne more preveč segreti. S tem je poskrbljeno tudi za večjo varnost pri uporabi ter za boljši zrak v prostoru (če je temperatura previsoka, pride do izgorevanja prahu v prostoru, zrak pa postane tudi bolj suh). Obenem pa zaščita proti pregrevanju omogoča še nekaj – to, da se grelnik ne segreva po nepotrebnem, torej takrat, ko je sam prostor že dovolj ogret oz. ko je v njem že dosežena želena temperatura.

Tako se naprava samodejno ugasne, ko doseže zadostno temperaturo, s čimer se prepreči trošenje energije po nepotrebnem. Manjše trošenje energije pri delovanju grelnika pa omogoča tudi manjšo porabo ter s tem manj stroškov, ki jih boste imeli z ogrevanjem. To pomeni, da boste za ogrevanje prostora plačali manj, saj bo grelnik porabil le toliko energije, kot je nujno potrebno za to, da ogreje prostor, in nič več. Tako boste lahko prihranili kar nekaj energije in denarja. Kopalniški radiatorji, ki imajo zaščito proti pregrevanju, tako predstavljajo boljšo izbiro iz številnih razlogov.

Izberite kakovosten model

Poleg same varnosti pa je pri izbiri grelnika seveda treba upoštevati tudi vse ostale karakteristike posameznega modela. Pomembno je izbrati kakovosten in ustrezen model glede na svoje potrebe po ogrevanju, saj se te lahko precej razlikujejo. Kopalniški radiatorji se razlikujejo tudi glede na moč gretja, od česar je odvisno, kako dobro bodo delovali in kako zmogljivi bodo, zato gre za enega bistvenih tehničnih podatkov, na katerega je treba biti pozoren pri izbiri. Ob enem pa je večina modelov opremljenih tudi z raznimi dodatnimi funkcijami, ki omogočajo še lažjo uporabo, še boljše delovanje in manjšo porabo energije. Hkrati pa lahko s temi dodatnimi funkcijami poskrbite tudi za večje udobje pri ogrevanju.