Kolagen za lase, kožo, kosti in sklepe

Kolagen za lase in kožo

https://www.holistic.si/kolagen-za-sijoce-lase-in-napeto-kozo/

Poskrbite za sijoče lase in napeto kožo ter za to, da vaši sklepi ostanejo čim bolj mladostni! Vse to vam omogoča kolagen – naravna snov oziroma beljakovina, s katero lahko okrepite vaše lase, kožo, kosti in sklepe ter poskrbite za več vitalnosti in boljši videz. V ta namen ga uporabljajo številne zvezdnice, pa tudi čisto običajne ženske po vsem svetu.

Pomembnost beljakovin za naše telo

Zagotovo ste že kdaj kaj brali o tem, kako pomembne so za nas in za naše telo beljakovine, zato je pomembno, da jih uvrstimo tudi na svoj jedilnik. Ena od zelo pomembnih beljakovin za naše telo pa je tudi kolagen. Lahko bi rekli, da gre za enega od gradnikov določenih delov našega telesa. Daje namreč strukturo našim lasem, koži, sklepom in drugim delom telesa.

Z jemanjem te pomembne beljakovine tako lahko okrepimo te dele telesa in od znotraj poskrbimo za to, da so tudi videti bolje. Na voljo pa so tudi različne kreme in drugi pripravki, v katerih je ta pomembna snov – z njimi lahko še dodatno učvrstimo svojo kožo ter poskrbimo za to, da bo spet dobila svoj mladostni sijaj.

Kako učinkuje kolagen?

Vsaka snov v našem telesu ima svojo funkcijo, zato telesu nobene snovi ne sme primanjkovati, če želimo ostati zdravi ter se dobro počutiti. Z leti oziroma s staranjem prihaja do tega, da se določene snovi v našem telesu tvorijo veliko počasneje kot v mladosti oziroma se sploh več ne tvorijo. Zaradi tega jih našemu telesu začne primanjkovati. Če se temu želimo izogniti, jih lahko jemljemo v obliki različnih prehranskih dodatkov, ki so na voljo na tržišču. Med njimi je eden bolj priljubljenih – še posebej med ženskami – tudi kolagen, saj ta:

  • poskrbi za manj izpadanja las,
  • okrepi lase in jih naredi močnejše,
  • poskrbi za hitrejšo rast las,
  • okrepi elastičnost kože in jo naredi bolj napeto,
  • gube naredi manj vidne, saj koža bolj napeta,
  • okrepi sklepe in kosti ter pomaga odpraviti bolečine v njih,
  • olajša gibanje in vas naredi bolj mladostne.