Hauraton kanalete za dom in okolico

Hauraton kanalete so namenjene odvajanju vseh vrst površinske vode z najrazličnejših vrst površin. Vsekakor so primerne tudi za zelo močno obremenjene površine, kot so območja okrog industrijskih hal, pristaniščne nakladalne površine, avtoceste ali letališča, vendar pa med njimi lahko poiščete tudi takšne, ki so primerne za urejanje odvodnjavanja okrog zasebnih hiš – torej so idealne za vse, ki se lotevajo urejanja okolice svojega doma in bi pri tem želeli poskrbeti tudi za meteorno vodo.

Ureditev okolice in meteorna voda

Pomemben del ureditve okolice predstavlja tudi skrb za meteorno vodo.sodobni sistemi za odvodnjavanje Hauraton Treba je preprečiti, da bi se ta stekala k objektu in vgraditi primeren sistem, s katerim se bo meteorna voda speljala čim bolj stran od njega. Z vgradnjo Hauraton kanalete bo za to dobro poskrbljeno, zato ta predstavlja sestavni del ureditve okolice vsakega doma. Pri tem pa je pomembno:

  • kje točno oziroma na katerih delih neke parcele so te vgrajene,
  • kakšne Hauraton kanalete vgradite,
  • kako so usmerjene,
  • kakšno kapaciteto oz. zmogljivost imajo,
  • da je sistem načrtovan tako, da meteorno vodo vodi na mesto, kjer ta lahko na koncu varno ponikne.

Različni sistemi, različna učinkovitost

Obstajajo številni sistemi za meteorno vodo. Marsikje so vgrajeni sistemi, stari več desetletij ali celo več časa. Nekateri še služijo svojemu namenu, drugi pa nikakor ne več, vendar pa to še ne pomeni, da je treba zamenjati zgolj slednje – če je sistem za odvodnjavanje že zelo star, ga je vsekakor pametno zamenjati, saj je verjetno dotrajan. Nekoč namreč materiali niso bili tako kakovostni in trajni kot danes, predvsem pa so današnji sistemi veliko bolj učinkoviti.

Na večini površin se je zaradi vedno večje pozidanosti količina meteorne vode tudi povečala, zato obstoječi sistemi za odvodnjo pogosto ne zadostujejo več. Ravno zaradi tega jih je nujno zamenjati, saj s tem preprečimo, da takšen sistem sčasoma ne bi bil več kos nalogi, ki naj bi jo opravljal. Pri tem pa gotovo velja, da ga je bolje zamenjati prej kot pa prepozno, torej z zamenjavo vsekakor ne velja čakati do trenutka, ko bo meteorna voda pridrla s sosednje parcele na vašo ali po cesti navzdol in se nevarno približala vaši hiši. Veliko pametneje je ukrepati že prej in takšen sistem čim prej zamenjati z ustreznim novim.

V primeru, da takšnega sistema na določeni parceli sploh ni vgrajenega, pa je sploh pomembno čimprejšnje ukrepanje. Posledice, ki jih povzroča meteorna voda, so namreč lahko zelo hude, njihova sanacija pa dražja in zamudnejša od vgradnje sistema za odvodnjavanje. Morda bi se najraje izognili stroškom za nakup in vgradnjo takšnega sistema, vendar pa si boste z investicijo vanj prihranili številne skrbi ter ob enem poskrbeli za to, da se vam ne bo treba ukvarjati s pogosto veliko dražjo in veliko zamudnejšo sanacijo posledic, ki jih povzroča meteorna voda.

Hauraton kanalete so izredno zmogljive

Ena od glavnih prednosti, ki jih imajo Hauraton kanalete, je njihova izredna zmogljivost. Dobro se namreč izkažejo prav v vseh razmerah, tudi v tistih najtežjih. Zmožne so namreč odvesti velike količine meteorne vode brez težav. Poleg tega pa vso meteorno vodo odvedejo tudi nadvse hitro – takoj, ko je to mogoče. Zaradi tega je z njihovo vgradnjo resnično dobro poskrbljeno za odvodnjavanje. Prav zato se njihov nakup in vgradnja več kot splačata.