Električni radiatorji nudijo ekološko in ekonomično rešitev ogrevanja

Če želite v svojem domačem ali pa poslovnem prostoru vzpostaviti preprost sistem ogrevanja, ki ne bo zahteval veliko dodatnega dela, so električni radiatorji zagotovo prvovrstna rešitev. Takšne naprave se na sploh ponašajo s številnimi prednostmi; med drugim vam na primer omogočajo odlično, ekološko ter ekonomično rešitev za ogrevanje izbranega prostora.

Električni radiator sodobne zasnove je dobrodošla izbira tudi za še tako zahtevnega kupca oziroma uporabnika. Opremljen je z izjemno natančnim elektronskim termostatom, ki je kalibriran na sobno temperaturo. Tako si lahko na poljuben način nastavite želeno temperaturo. Termostat ima prav tako vgrajeno še funkcijo protizmrzovalne zaščite, ki ohranja temperaturo v določenih okoliščinah.

Na kakšen način izbrati primeren električni radiator

Na trgu so električni radiatorji na voljo v najrazličnejših modelih. Ti se med seboj lahko precej razlikujejo, ne nazadnje tudi po dimenzijah oziroma velikosti. Zato je še toliko težje izbrati najprimernejši model za svoje potrebe.

Pri izbiri novega radiatorja na elektriko je potrebno biti pozoren tudi na smo moč naprave. Ta se izbere glede na velikost pa tudi glede na sam volumen prostora, ki ga želite ogrevati. V kopalnico se priporoča vgraditi radiator, ki ima približno moč 120 W na kvadratni meter, v ostale prostore pa takšnega, ki ima na kvadratni meter moč 100 W. Omenjeno seveda velja za dobro izolirane objekte oziroma prostore.

Najbolje je, da se vedno izbere za stopnjo močnejši model radiatorja. Seveda izbira močnejše naprave v praksi ne pomeni višje porabe električne energije. Efektivni čas delovanja bo namreč v primeru močnejšega radiatorja precej krajši kot pa v primeru izbire manjšega.

Ključne prednosti električnih naprav za ogrevanje

električni radijatori za kupatiloElektrični radiatorji so torej odlične naprave za ogrevanje, saj ponujajo neomejeno prednosti, predvsem v prostorih, kjer ni prisotnih centralnih inštalacij. Prav tako takšne naprave lahko omogočajo ogrevanje prav vsakega prostora.

Med večje prednosti pa prištevamo še:

  • električni radiatorji izključujejo potrebo po dodatnih stroških montaže, saj je ta zelo preprosta in hitra,
  • uporabljajo se lahko v vseh letnih časih,
  • izbirate lahko med dvema vrstama ogrevanja – konvekcijsko ali hibridno ogrevanje,
  • ponujena so vam praktične rešitve za vse prostore,
  • na voljo so tako vertikalni kot horizontalni modeli,
  • električni radiatorji vam zagotavljajo najrazličnejše načine programiranja ter posledično zelo velike prihranke električne energije.

Preden se odločite za nakup, se splača temeljito prebrskati trg ter najti primernega ponudnika, ki vam omogoča odlično razmerje med kakovostjo in ceno tovrstnih ogrevalnih naprav. Odlična izbira je na primer tudi podjetje Silenos. Njegovi električni radiatorji so odlično predstavljeni tudi na njihovi spletni strani.