Električni radiatorji nove generacije

Električni radiatorji nove generacije zagotavljajo električni radiatorji (1)vse potrebno udobje. Narejeni so tako, da omogočajo kar se da učinkovito izrabo energije brez toplotnih izgub. Zaradi tega so v primerjavi s starejšimi modeli izjemno varčni in veliko bolj energetsko učinkoviti. Z njimi je ogrevanje tako udobno, priročno, praktično in tudi ne preveč cenovno potratno, zato predstavljajo zelo dobro izbiro v ta namen.

 

Grelniki, ki zmorejo veliko več

Električni radiatorji so takšni in drugačni. Če imate izkušnje samo s starejšimi modeli, potem sploh ne morete vedeti, kaj vse ponujajo sodobni grelniki, ki so zasnovani povsem drugače in z mislijo tako na čim večje udobje uporabnikov kot na čim manjšo porabo – torej na ogrevanje s čim manj stroški. Današnji proizvajalci tako kar tekmujejo med sabo, kateri med njimi bo izdelal model, ki bo zmogel še več in ki bo narejen še bolj po meri uporabnikov in njihovih želja ter zahtev. Zaradi tega imajo sodobni modeli tudi številne dodatne funkcije, kot so na primer:

  • zelo dobra zaščita pred pregrevanjem,
  • natančni senzorji za zaznavanje odprtih oken ali vrat,
  • natančni senzorji za zaznavanje prisotnosti oseb v prostoru,
  • hitro prilagajanje temperature v prostoru različnim spremembam v njem,
  • možnost dnevnega in nočnega režima gretja, ki ga lahko nastavite vnaprej, ter tako možnost prilagajanja gretja vašim navadam in potrebam,
  • možnost tedenskega programiranja ter prilagajanja gretja vašemu urniku,
  • možnost priklopa na internet preko brezžične internetne povezave (wifi),
  • možnost upravljanja tudi na daljavo preko v ta namen zasnovane aplikacije na telefonu ali tablici.

Digitalni ali Wifi termostat?

Sodobni električni radiatorji so lahko opremljeni z različnimi vrstami termostatov. Zanje je značilna izjemna natančnost, poleg tega pa so tudi zelo hitro odzivni, kar uporabniško izkušnjo še izboljša. Še posebej zanimivo možnost pa poleg klasičnih termostatov, ki so danes čisto nekaj drugega kot nekoč, predstavljajo digitalni in Wifi termostati. Pri večini modelov se lahko sami odločite, katerega med njima boste izbrali. Nekaterim možnost ročnega nastavljanja temperature čisto ustreza, nekateri pa od grelnika pričakujejo več. Če tako želite vaš grelnik upravljati tudi na daljavo oziroma ga povezati z internetom, se zagotovo splača odločiti za Wifi termostat – termostat nove generacije, ki je znanilec prihodnosti in razvoja tehnologije ter različnih možnosti, ki jih ta ponuja. Slednji sicer še vedno omogoča tudi ročno upravljanje, če bi to želeli, poleg tega pa vam omogoča tudi povezavo grelnika z internetom, kar upravljanju ogrevanja in nadzoru nad njim doda čisto novo dimenzijo.

Upravljajte ga namreč lahko kar preko aplikacije, ki jo naložite na svoj pametni telefon, tablico ali drugo napravo, kar vam omogoča, da imate dostop do svojega grelnika vedno pri roki. Kadarkoli želite in kjerkoli že ste, tako lahko pogledate, kakšna je temperatura v prostoru, kako deluje grelnik, vnaprej nastavite temperaturo za naslednjih nekaj ur, jo zvišate ali zmanjšate in podobno. Tako se vam zagotovo ne bo nikoli zgodilo, da bi nekje daleč od doma razmišljali, da vaš grelnik po nepotrebnem troši energijo, saj boste domov prišli kasneje, kot ste nameravali. V takšnem primeru boste namreč le odprli aplikacijo in spremenili nastavitev na grelniku ter bo vse urejeno tako, kot je treba.