Ekipa za čiščenje oken

V večjih poslovnih stavbah, pa tudi marsikje drugje, kjer je fasada sestavljena iz praktično samih oken oziroma steklenih površin, je za njihovo čiščenje treba najeti profesionalno ekipo. Ta mora biti usposobljena ne le za čiščenje oken, ampak predvsem za dela na višini, saj je takšna dela treba izvesti visoko nad tlemi.

Čiščenje oken na višiniSteklene fasade in okna

Čiščenje oken in steklenih fasad na višini je precej zahtevno delo, pri katerem je nujno treba poskrbeti za ustrezno zaščito in varnost vseh delavcev. Seveda pa je ob tem treba poskrbeti tudi za dobro očiščena stekla, pa tudi čistost ostalih delov – na primer žaluzij, ki jih je prav tako pametno očistiti vsake toliko časa, saj se na njih nabirata prah in umazanija ter še kaj. To je zagotovo najbolje opraviti takrat, ko se čistijo že sama stekla oziroma okna, saj je zagotovo najlažje opraviti kar vse ob enem. To pomeni, da je treba očistiti tudi okenske okvirje in vse ostale dele fasade.

Temeljito in precizno čiščenje oken

Takšno čiščenje mora biti seveda opravljeno temeljito in precizno, saj se običajno opravlja le na vsake toliko časa – recimo enkrat letno. V primeru, da steklena fasada ali okna že dlje časa niso bila očiščena, je še toliko bolj pomembno, na kakšen način se lotimo dela, saj je od tega odvisno, kako dobro bo delo opravljeno in kako čiste bodo na koncu površine oziroma kakšen bo rezultat.

Težko dostopna mesta na višini

Poleg tega, da gre za višinska dela, pa so včasih kakšne steklene fasade ali okna tudi težko dostopna oziroma se nahajajo na takšnih mestih, do katerih ni enostavno priti. Zato je treba uporabiti vrvno tehniko oziroma po potrebi kako drugače poskrbeti tako za dostopnost do določene površine in mogočo izvedbo del kot tudi za varnost. Za to lahko najbolje poskrbi profesionalna ekipa, za katero praktično ni mesta, do katerega ne bi mogla dostopati. Vse, kar morate torej storiti, je, da jih pokličete in se dogovorite za to, da poskrbijo za čista okna in stekleno fasado na vašem objektu.