Bi radi imeli zunanje kamnite stopnice?

Zunanje Granitne stopniceZunanje kamnite stopnice so lahko narejene iz različnih vrst kamna oziroma obložene z njim. Zelo pogosto gre za granit, saj je ta material nadvse odporen. Na voljo pa so tudi različne druge možnosti. Pred izbiro se je zato najbolje posvetovati s kamnosekom, ki vam bo znal povedati, kateri kamen bi bil najbolj primeren za vas ter vam predstavil različne variante, barve, vzorce in njihove lastnosti.

Granit je odlična izbira

Zunanje kamnite stopnice so največkrat narejene iz granita. Ta material je namreč res zelo vzdržljiv in dobro prenaša temperaturne spremembe in zunanje dejavnike, še posebej, če je zaščiten z ustreznim premazom. Slednji poskrbi tudi za to, da je videti lepše, saj premaz poudari njegov sijaj. Poleg tega pa je na izbiro veliko različnih vzorcev, barv in vrst, zaradi česar se med njimi najde kaj za prav vsak okus.

polaganje granitnih stopnic

Poskrbite tudi za kakovostno polaganje

Naravni kamen, kot je granit, je vsekakor zelo odporen material, vendar pa bodo vaše zunanje kamnite stopnice imele res dolgo življenjsko dobo le, če bo kamen tudi kakovostno položen. Zato nikakor ni vseeno, katerega kamnoseka izberete v ta namen, saj je od njegovega znanja in izkušenj odvisno, kako boste zadovoljni s končnim izdelkom. Prav tako je pomembno, da je pri svojem delu natančen in da skrbno poskrbi za prav vse detajle in zato, da bo stopnišče estetsko skladno in hkrati tudi čim bolj funkcionalno.

Kakšno ograjo izbrati?

Ko načrtujete zunanje kamnite stopnice, velja razmisliti tudi o ograji. Ta bo poskrbela za to, da bo vzpenjanje in spuščanje po stopnišču bolj varno in lažje, hkrati pa seveda ograja vpliva tudi na videz stopnišča. Kakšno torej izbrati, da se bo lepo skladala z videzom naravnega kamna? Če vam je všeč rustikalen slog in cenite domačo obrt, potem se odločite za ročno kovano ograjo. Za bolj sodoben in moderen slog pa so primerne kovinske ograje, ki delujejo lahkotno in elegantno. Kovane ali kovinske ograje omogočajo tudi enostavno vzdrževanje ter ohranijo lepoto mnogo let.