Za kaj se uporablja streč folija?

 

streč folija

http://www.intercommerce.si/sl/katalog/stretch-folija

Stretch oziroma streč folija je vsekakor zelo uporabna. Uporablja se lahko za ovijanje oziroma pakiranje široke palete različnih izdelkov. Njena glavna prednost je v tem, da nudi odlično zaščito, saj pakirane izdelke zavaruje pred prav vsemi dejavniki, ki bi jih lahko poškodovali. Z njo lahko blago zavarujete pred vlago in mokroto, pa tudi pred prahom, umazanijo in podobno. Poleg tega pa poskrbi za odlično stabilnost blaga ali tovora, zato se jo pogosto uporablja tudi za ovijanje palet.

Širok namen uporabe

Uporablja se lahko v kmetijstvu oziroma pri baliranju sena, v prehranski industriji, pri pakiranju plastenk, za ovijanje palet in tudi v številne druge namene. Zaradi tega je na voljo več vrst te folije, med katerimi lahko izbirate glede na to, za kaj jo boste uporabljali, saj jo je možno uporabljati v zelo različne namene. Nekatere vrste so namenjene ročnemu, druge pa strojnemu pakiranju, prav vse pa nudijo odlično zaščito.

Velika vzdržljivost in druge prednosti

Streč folija ima odlične karakteristike. Je namreč tudi zelo vzdržljiva in odporna, kar je pri zaščiti oziroma embaliranju izdelkov ali različnih vrst blaga vsekakor zelo pomembno ter omogoča tudi manj poškodb med transportom. Kot pove že njeno ime, je raztegljiva, zaradi tega omogoča veliko lažje pakiranje. Poleg tega pa ima tudi druge prednosti, med katerimi je ena od najpomembnejših zagotovo njena cena, saj je cenovno zelo dostopna. Z izbiro take folije lahko učinkovito zmanjšate stroške embaliranja.

Različne vrste in možnosti

Poleg tega pa med različnimi vrstami lahko najdete takšno, ki ustreza vašim specifičnim potrebam. Na voljo so zelo različne dimenzije, debeline in tudi stopnje raztegljivosti, pa tudi streč folija, ki je prednapeta že v samem procesu proizvodnje (t. i. prestretch folija), ki še olajša embaliranje, saj je lažja in ima manjšo prostornino. Na razpolago pa je tudi takšna z UV obstojnostjo, kar je odlična možnost za zaščito izdelkov, ki bodo dalj časa shranjeni na prostem. Zaščita traja kar 6 mesecev oziroma celo leto.