Psihoterapevt je oseba, ki ji lahko zaupate

Nimate nikogar, ki bi mu lahko zaupali svoje težave? Ste v veliki stiski, a vam manjka oseba, h kateri bi se lahko zatekli po pomoč? Težko govorite o svojih problemih s svojimi bližnjimi, se zapirate vase in ne pokažete, kaj vse vas muči? Imate probleme prav s svojimi bližnjimi ali pa odnosi z njimi niso najboljši, zato se počutite sami in ne vidite izhoda naprej? Psihoterapevt je strokovno usposobljena oseba, ki ji lahko zaupate vse svoje težave ter pri njem vedno in pri vseh vrstah stisk poiščete pomoč.

Strokovna pomoč vedno, ko jo potrebujete

psihoterapevtVsak človek se kdaj znajde v stiski in to nič takšnega, česar ne bi doživljali tudi drugi ljudje. Kljub temu pa se takrat, ko doživlja stisko, človek lahko počuti zelo samega in osamljenega. Zaradi tega v njegovih očeh ta stiska postaja še večja in še bolj nerazrešljiva. Da bi jo premagal, potrebuje pomoč in dobrodošlo pomoč v takšnem primeru lahko predstavlja izkušen psihoterapevt:

  • ki lahko osebi resnično prisluhne brez obsojanja,
  • ki si vzame čas za vsakogar,
  • ki objektivno lahko pogleda na težave,
  • ki je poklicno zavezan k zaupnosti,
  • ki zna nuditi strokovno podporo in pomoč,
  • ki lahko pripravi tudi ustrezno terapijo, s pomočjo katere bo oseba lahko lažje razrešila svoje težave.

Pri tem nikakor ni važno, za kakšno vrsto težav gre in kako velike se zdijo vaši okolici ali bližnjim. Pomembno je, kako jih občutite vi, in če za vas predstavljajo veliko breme, je čas, da se tega bremena poskušate znebiti. Prvi korak je, da svoje težave nekomu zaupate, saj jih je šele nato možno začeti postopoma reševati.

Kako poteka psihoterapija?

Psihoterapija je oblika terapije, ki poteka v obliki individualnega pogovora. To omogoča veliko zaupnost ter varen prostor, v katerem se nekatere težave lažje razrešijo oziroma v katerem oseba, ki išče pomoč, sploh najde moč za to, da začne razmišljati ne le o svojih težavah, ampak tudi o rešitvi zanje. Če ste se znašli v takšnih težavah ali stiski, zato nikar ne odlašajte, ampak poiščite strokovno pomoč – psihoterapevt vam bo znal prisluhniti in vam celoten čas terapije stati ob strani.