Prednosti, ki jih ima linijsko odvodnjavanje

Linijsko odvodnjavanje RECYFIX®PRO

Linijsko odvodnjavanje RECYFIX®PRO – Odvodnjavanje.si

Linijsko odvodnjavanje meteorne vode postaja vedno bolj priljubljeno tako pri nas kot po svetu. Eden od razlogov za to je, da ima številne prednosti, zaradi katerih se ga splača izbrati. Z njim lahko tako zelo učinkovito in funkcionalno poskrbite za to, da z meteorno ali odpadno vodo ne boste imeli nobenih težav, saj bo ta odtekla tja, kjer ne bo povzročala nobene škode.

Različni sistemi na odvodnjavanje

Sistemi za odvodnjavanje meteorne vode se med seboj lahko zelo razlikujejo, saj obstaja več različnih tipov in vrst. V osnovi jih delimo na sisteme za točkovno in linijsko odvodnjavanje. Pri prvi vrsti sistema meteorna voda odteče v temu namenjen jašek, torej se vsa zliva v eno točko, pri linijskemu tipu pa se zliva vzdolž celotne kanalete, ki predstavlja glavni element takega tipa sistema.

Pomembno je, da je rešitev funkcionalna

Ne glede na to, za kakšno vrsto sistema se odločite, pa je pomembno, da je rešitev funkcionalna. Zaradi tega je treba pred izbiro natančno premisliti, kaj točno potrebujete, kakšne so zahteve določene površine in podobno. Od vsega tega je namreč odvisno, kakšen tip sistema bi bil najbolj primeren za vas. Čeprav ima sistem za linijsko odvodnjavanje meteorne vode številne prednosti in deluje učinkovito, pa je težko reči, da je boljši od točkovnega sistema – vsak sistem se namreč najbolje obnese na določenem tipu površin. Pi izbiri je tako treba najprej premisliti, za kakšno površino sploh gre.

Prav zaradi tega so pri Hauratonu zasnovali spletno stran odvodnjavanje.si, na kateri so različni tipi sistemov razvrščeni glede na vrsto površino. Na spletni strani torej lahko v meniju izberete vrsto površino, nato pa si ogledate, kateri sistemi oziroma elementi teh sistemov so primerni za vgradnjo na njej.

V primeru kakršnih koli vprašanj se lahko na podjetje tudi obrnete, saj so strokovnjaki na svojem področju – imajo dolgoletne izkušnje, veliko znanja ter različne sisteme tudi v praksi zelo dobro poznajo. Zato vam lahko strokovno odgovorijo na vsa vaša vprašanja v zvezi z meteorno vodo.