Pooblaščeni servis Kia poskrbi za varno vožnjo

Za varno vožnjo poskrbi pooblaščeni servis Kia. S pomočjo njihovih mehanikov bo vaša vožnja bolj varna. Vožnja z nekim vozilom je namreč varna le, če je to tehnično brezhibno, kar pa je možno zgolj v primeru, da je vozilo dobro vzdrževano. Za dobro vzdrževanje lahko do neke mere poskrbi že lastnik vozila sam, vsake toliko časa pa je pametno avto odpeljati tudi k mehaniku, ki strokovno poskrbi za vozilo in uredi vse potrebno za čim večjo varnost vožnje z njim.

Varnost na cesti je ključnega pomena

Ko govorimo o varnosti na cesti, ne pomislimo na to, servis kiada imajo pri tem ključno vlogo ne le načrtovalci in vzdrževalci cest ter vsi udeleženci v prometu, temveč tudi mehaniki, ki skrbijo za vozila in njihovo brezhibnost. Pooblaščeni servis Kia se tega še kako zaveda. Dobro vedo, da so oni tisti, ki morajo zagotoviti tehnično brezhibnost vsakega vozila, ki ga dobijo v roke, ter da s tem lahko veliko naredijo za varnost na cesti.

Vozila, za katera je ustrezno poskrbljeno, se namreč manj kvarijo in bolje delujejo, zato se ne bo zgodilo, da bi obtičala na cesti ali da bi se vam med vožnjo z njimi pojavile težave, zaradi katerih bi morali sunkovito ustaviti, čakati na nevarnem odstavnem pasu ali bi vaš avto začel nekontrolirano vijugati po cestišču. Vse to se žal vsak dan dogaja na cestah. Razlogi za to so raznoliki in velikokrat je vmes tudi človeški faktor, v nemalo primerih pa bi lahko takšne težave preprečili z rednimi servisnimi pregledi, dobro avtodiagnostiko ter strokovnimi pregledi in popravili, ki jih ponuja pooblaščeni servis Kia.

Kdaj ste bili nazadnje pri mehaniku?

Če svojega avtomobila že zelo dolgo niste odpeljali k mehaniku, je dobro, da to čimprej spremenite. Nekateri se pri tem, kako pogosto obiščejo pooblaščeni servis Kia, ravnajo po občutku, drugi se držijo mejnikov v servisni knjižnici, tretji pa avto k mehaniku odpeljejo le takrat, ko se pojavijo resne težave z njim. Ne eno, ne drugo, ne tretje ni najboljša možnost, ampak je treba pri tem upoštevati:

  • da je treba nujno opraviti vse redne servise, ki so navedeni v servisni knjižici,
  • da je poleg rednih servisov pametno avtomobil k mehaniku dodatno peljati vsaj še enkrat do dvakrat letno,
  • da je pametno, če mehanik pregleda avtomobil vsakič, ko se odpravljate na daljšo vožnjo z avtom, pa tudi, ko se vrnete iz nje,
  • da je v primeru kakršnihkoli okvar nujno takoj obiskati mehanika,
  • da je k mehaniku bolje avto peljati večkrat kot pa premalokrat – če bo z avtom vse v redu in pregled ne bo potreben, vam bo mehanik to že sam povedal.

Sedajle zato velja razmisliti, kdaj ste bili nazadnje pri mehaniku.kia servis Ljubljana - AC Trobec (2) Prav tako velja še danes pokukati v servisno knjižico in preveriti, kdaj ste opravili zadnje servisiranje in kdaj bo treba opraviti naslednjega. Ob tem preverite tudi olje, delovanje luči in drugih funkcij v vozilu, če vse deluje brezhibno. Ne pozabite tudi na tekočino za stekla, ki ji morate v hladnem delu leta dodati še tekočino proti zamrzovanju.

Če se bliža datum, ko je treba menjati gume, pa se čim prej naročite na menjavo. Še prej pa preverite, kako stare so obstoječe gume – četudi te uporabljate le polovico leta in četudi so pravilno hranjene, sčasoma otrdijo, zaradi česar postanejo bolj drseče in se pri zaviranju ne obnesejo več najbolje. Po nekaj letih je torej treba kupiti nove, četudi imajo stare še dovolj globok profil. Če so gume starejše kot 5 let, velja razmišljati o nakupu novih. Pri nakupu izberite čim bolj kakovostne, saj boste tako poskrbeli za bolj varno vožnjo.