Najbolj modne vrste parketa so …

vrste parketaKatere so najbolj modne vrste parketa? Kakšni so trendi na tem področju? Kakšen les se najbolj pogosto znajde v slovenskih domovih in drugih objektih, kjer se odločijo za uporabo takšne talne obloge? Ali so lesene talne obloge sploh še priljubljene in kako je z njihovim kombiniranjem s talnim gretjem, ki dandanes predstavlja eno najpogostejših oblik ogrevanja?

Hrast je vedno v modi

Med trenutno najbolj priljubljenimi možnostmi je gotovo hrast. Lahko bi rekli, da je hrast tako vedno v modi, saj so bile iz njega lesene talne obloge narejene že pred stotimi leti ali še pred tem. Vendar pa so sodobne vrste parketa iz hrasta precej drugačne, kot so bile tiste nekoč. Takrat so se namreč uporabljale zgolj masivne različice, ki se sicer uporabljajo tudi danes, še večkrat pa se ljudje odločajo za druge možnosti, ki so lahko narejene iz dveh ali več slojev in zasnovane tako, da omogočajo čim bolj enostavno polaganje. Vsekakor pa so tudi te pogosto narejene prav iz hrasta oziroma je iz njega narejen vsaj njihov vrhnji sloj.

Ne ozirajte se na trende, ampak na svoj okus!

Kakovostni Parketi OnisVsekakor pa trendi in to, katere vrste parketa so najbolj modne, sploh ni pomembno, ampak je pomembno, da izberete takšno talno oblogo, s katero boste res zadovoljni in vam bo čim bolj všeč. Zato se splača najprej nekoliko pobrskati po internetu ter ugotoviti, kakšne so sploh možnosti, ki so na voljo, nato pa obiskati še prodajni salon s talnimi oblogami ter si tam različne možnosti ogledati v živo.

Ob tem vam bodo prodajalci znali tudi svetovati pri izbiri in vam pojasnili, kakšne so lastnosti posamezne talne obloge, kako se obnese na dolgi rok, koliko vzdrževanja potrebuje, za kakšne prostore je najbolj primerna in podobno. Tako boste iz prve roke lahko izvedeli prav vse o njej in se lažje odločili, ali je prava za vas. Morda se boste odločili za hrast, morda za oreh ali kakšno eksotično vrsto lesa, vsekakor pa izberite takšno talno oblogo, ki vam najbolj ugaja, saj boste vi tisti, ki jo boste lahko vsakodnevno občudovali, hodili po njej in jo uporabljali.