Kolagen sklepi – naredite jih spet prožne!

Poskrbite za čim večjo prožnost svojih sklepov in preprečevanje različnih težav z njimi s pomočjo pomembne beljakovine, ki je že naravno prisotna v telesu vsakega od nas. Kolagen sklepi nujno potrebujejo, in to v vseh obdobjih življenja, še posebej pa v starosti. Zakaj? Ker ga lahko v mladih letih telo proizvaja samo ter ga ima tako vedno na razpolago dovolj, kasneje pa se njegova proizvodnja v telesu upočasni, zaradi česar tudi njegova količina v telesu začne postopoma upadati. Tako lahko pride do njegovega pomanjkanja, kar ima določene posledice oziroma vpliva na delovanje našega telesa.

Vam primanjkuje kolagena?

kolagen sklepiKolagen sklepi potrebujejo za to, da ostajajo čim bolj prožni. Gre namreč za beljakovino ali protein, ki ima ključno vlogo pri ohranjanju prožnosti sklepnega hrustanca in vezivnih tkiv, ki so pri gibanju in premikanju telesa tudi najbolj obremenjena. Predstavlja namreč eno od sestavin sklepnega hrustanca in veznih tkiv, zaradi katere je njihova struktura takšna, kot je – prožna in gibljiva.

Če telo te beljakovine na razpolago nima dovolj, se lahko pojavijo določene težave s sklepi, kot so na primer:

  • manjša prožnost,
  • oteženo gibanje,
  • bolečina,
  • škrtanje pri določenih gibih,
  • različne druge težave.

Kolagen sklepi potrebujejo za svoje delovanje!

kaj je kolagenSvojim sklepom lahko najbolj pomagate tako, da jih ne preobremenjujete, se dovolj gibate ter jim nudite dovoljšno količino te pomembne beljakovine ali proteina. Ker ga zgolj iz prehrane naše telo težko dobi dovolj, moramo njegovo pomanjkanje v telesu nadomeščati z dodatki, ki so zasnovani prav v ta namen. Z njihovo pomočjo lahko okrepimo svoje sklepe in jih naredimo veliko bolj prožne in mladostne, pri čemer pa je pomembno, da za jemanje izberemo dodatek, ki vsebuje tudi kolagenske peptide. To so namreč snovi, ki v telesu spodbujajo proizvodnjo kolagena, kar je zelo pomembno in poskrbi za še večjo učinkovitost. Pomembno je tudi, da dodatek jemljemo redno in brez prekinitve dalj časa, saj bomo tako dosegli najboljše rezultate. Jemanje je priporočljivo tudi po poškodbah, saj ima lahko pozitiven vpliv na hitrejšo rehabilitacijo.