Kakovostni dekorativni kamni

Kje se lahko kupijo kakovostni in lepi dekorativni kamni? Obiščite akamen.si in si oglejte ponudbo različnih vrst in vzorcev, med katerimi lahko izbirate ter med njimi poiščete takšnega, ki vam najbolj ustreza. Decor Pietra, Bunja Impala, Mediteran Dalmata so samo nekateri izmed njih, ki vas bodo morda očarali s svojo estetsko vrednostjo, vsak od njih pa je na voljo v različnih barvnih odtenkih, ki vam omogočajo prilagoditev vašim željam in okusu.

Številne čudovite možnosti

Na voljo so vam številne možnosti, ki posnemajo videz naravnega kamna in se na pogled ne razlikujejo od njega. Razlikujejo pa se po materialu, iz katerega so narejeni, zaradi česar imajo tudi nižjo ceno, kar je zagotovo pomemben plus, sploh če je stena, ki jo želite obložiti s takšno kamnito stensko oblogo zelo velika ali pa bi radi na tak način obložili več sten ter tako poenotili videz svojega doma, njegove zunanjosti ali okolice – umetni dekorativni kamni se namreč lahko uporabljajo tudi na prostem, saj:

  • so narejeni iz cementa in kakovostnega agregata, zato imajo edinstvene fizikalne lastnosti,
  • so zelo odporni na različne zunanje dejavnike,
  • dobro prenašajo vse vremenske vplive,
  • so odporni na UV-svetlobo,
  • ne zbledijo ali spremenijo barve,
  • imajo dolgo življenjsko dobo.

Kako poteka polaganje?

Dekorativni kamni so zasnovani tako, da je polaganje čim bolj enostavno. Pomembno je, da je podlaga ustrezno pripravljena in čim bolj ravna ter čista, pa tudi to, da pri polaganju oziroma vgradnji uporabimo čim bolj kakovostno in ustrezno lepilo. Najbolj primerna so lepila razreda S1 z izboljšano deformabilnostjo, ki se pri takšnem delu odlično obnesejo tudi na dolgi rok. Običajno lahko ustrezna lepila kupite pri ponudniku kamna, prav tako pa lahko ta poskrbi tudi za vgradnjo – tako vam za to, da bi bila kamnita stenska obloga ustrezno položena ne bo treba prav nič skrbeti, saj bo vse urejeno tako, kot je treba, rezultat pa zaradi izkušenj mojstra, ki je obložil že veliko sten in drugih navpičnih površin na tak način, zelo dekorativen in estetski.