Kako poteka industrijska avtomatizacija v Sloveniji?

Tudi v Sloveniji postaja industrijska avtomatizacija vedno bolj pomembna, česar se najbolj zavedajo prav tista podjetja, ki delujejo tudi na tujih trgih. Tam je namreč konkurenca veliko večja, poleg tega pa trendi kažejo, da brez avtomatizirane proizvodnje ni možno dosegati konkurenčnosti. Podobno se bo kmalu v številnih panogah zgodilo tudi pri nas, zato je zelo pomembno, da se na to čim bolje pripravimo.

Industrijska avtomatizacija in njeno načrtovanje

industrijska avtomatizacijaVsako podjetje bi moralo narediti načrt, kako čim bolj optimizirati svoje delovanje, proizvodnjo in poslovanje. Pri tem je ključna tudi industrijska avtomatizacija, ki igra zelo pomembno vlogo pri izboljševanju prav vseh procesov v podjetju in pri tem, kako bodo ti potekali. Poleg tega z njo lahko dosežemo tudi boljši nadzor nad njimi, boljši nadzor pa pomeni hitrejšo odzivnost na težave in tudi povečano prilagodljivost na spremembe in možnosti za izboljšanje.

Pri tem je zelo pomembno, da je vse skupaj premišljeno in natančno načrtovano ter da izberete čim bolj kakovostno in hkrati ustrezno opremo glede na vaše potrebe in zahteve. Zavedati se je namreč treba, da je vsaka industrija in vsaka proizvodnja specifična oziroma da je treba avtomatizacijo procesov vedno načrtovati individualno, če želimo, da bo res uspešna.

Krmiljenje proizvodnih procesov

Industrijska avtomatizacija temelji na krmiljenju proizvodnih procesov, pri čemer se uporablja naprave, ki jim pravimo PLC krmilniki. Z njimi je možno avtomatizirati najrazličnejše procese, ne glede na to, kako kompleksni ali zahtevni so, seveda pa je pri tem poleg najsodobnejše opreme, ki se uporablja v ta namen, potrebno tudi strokovno znanje, zato je nujen dobro izobražen kader, ki se spozna na PLC programiranje oziroma krmiljenje tako v teoriji kot v praksi. Prav zaradi tega vam slovensko podjetje VRD Dankon v partnerstvu z nemškim podjetjem in izdelovalcem opreme za krmiljenje Siemens nudi:

  • strokovno svetovanje na tem področju,
  • vse potrebne komponente in opremo, ki se uporablja pri krmiljenju procesov,
  • informiranje o opremi ter pomoč pri načrtovanju njene izbire,
  • pomoč pri načrtovanju avtomatizacije,
  • tečaje in izobraževanja s področja PLC krmiljenja.