Cena za čiščenje zobnega kamna 

Vas zanima, kakšna je cena za čiščenje zobnega kamna? Ste slišali, da vam tak poseg lahko zelo pomaga pri težavah z zobmi in dlesnimi ali pa vam je slednjega priporočil celo vaš zobozdravnik? Vas skrbi, da je cena takšnega posega previsoka in si je ne bi mogli privoščiti? Nikar ne skrbite, ampak raje poskrbite za svoje zobe in se čim prej naročite v zobozdravstvo Sekulić, kjer izvajajo tudi to storitev. V njihovi ordinaciji bodo poskrbeli za vaše zobe, kot je treba. 

Poseg, ki vam pomaga ohranjati zdrave zobe in dlesni 

čiščenje zobnega kamnaCena za čiščenje zobnega kamna nikakor ni visoka, če pomislite, da lahko s pomočjo tega posega ohranite vaše zobe in dlesni zdrave. To je bistvenega pomena in zelo pomembno. Ko enkrat namreč nastopijo težave z zobmi, bi naredili vse za to, da jih preprečimo, ne glede na to, kakšno ceno bi morali za to plačati. Veliko lažje in ceneje je, če za zobe skrbimo že preventivno. To pa vključuje tudi redne obiske zobozdravnika, ki bo z različnimi ukrepi in posegi poskrbel, da bodo naši zobje in dlesni ostali čim bolj zdravi. 

Nabiranja kamna na zobeh kljub redni domačni ustni higieni ne moremo popolnoma preprečiti. Četudi zobe redno ščetkamo in uporabljamo pravilno tehniko ščetkanja, s katero očistimo zobne obloge iz vseh zobnih ploskev, se še vedno zgodi, da se te nabirajo na manj dostopnih mestih, predvsem pa čisto ob robu dlesni. Zaradi tega se obzobni žepi začnejo večati in poglabljati, dlesni pa se vnamejo in začnejo krvaveti. Če med ščetkanjem poleg zobne paste in sline pogosto izpljunete tudi nekaj krvi, se morda slednje dogaja tudi vam. Gre namreč za zelo pogosto težavo, pri kateri pa žal različni izdelki za pomirjanje dlesni na dolgi rok ne pomagajo. Največ, kar lahko storite za to, da takšnih težav ne boste imeli, je odlična ustna higiena – tako doma kot pri zobozdravniku.  

Domača ustna higiena namreč vključuje odstranjevanje mehkih oblog, profesionalna ustna higiena pri zobozdravniku pa omogoča tudi odstranjevanje bolj trdovratnih zobnih oblog – tako imenovanega zobnega plaka in zobnega kamna. Zobozdravniki zato priporočajo, da naj bi na takšen poseg odpravili vsaj enkrat na leto ali vsaj enkrat na dve leti, po potrebi pa tudi bolj pogosto, kar sploh velja za tiste, ki jim dlesni pogosto krvavijo. Zanje je tak poseg enostavno nujen in se je zanj najbolje odločiti čim prej.  

Profesionalna ustna higiena 

cena za čiščenje zobnega kamna cenikCena za čiščenje zobnega kamna poleg odstranjevanja zobnih oblog vključuje tudi peskanje in poliranje zob. S tem postopkom zobozdravnik poskrbi za to, da bo površina vaših zob postala bolj gladka, kar ni pomembno le zaradi lepšega videza, temveč poskrbi tudi za ohranjanje bolj zdravih zob. Zaradi bolj gladke površine zob se bodo ostanki hrane manj prijemati nanje, tako da bo na njih nastajajo tudi manj trdovratnih oblog. Profesionalna ustna higiena vam s takšnimi postopki oziroma posegi lahko pomaga: 

  • da bo na vaših zobeh manj trdovratnih oblog, 
  • da bodo vaši zobje bolj zdravi, 
  • da bodo vaše dlesni bolj zdrave, 
  • da vam dlesni ne bodo krvavele, 
  • da bodo zobje bolj beli in lepši, 
  • da bo površina vaših zob bolj gladka in se tako bakterije ne bodo toliko zadrževale na njih.