Ali je gotovi parket dobra izbira?

Gotovi parket kakovostne izdelave vsekakor predstavlja dobro izbiro. Vgradite ga lahko v različne vrste prostorov in skoraj povsod se bo dobro obnesel, hkrati pa vas bo navdušil tudi s krasnim in edinstvenim videzom ter tem, da bo v prostor vnesel toplino. Za kakšno vrsto lesene talne obloge sploh gre in kakšne so njene lastnosti? V članku boste izvedeli prav vse, kar vas zanima!

Izberite gotovi parket!

Gotovi parket je sestavljen iz več slojev, pri čemer spodnji sloji skrbijo za njegovo stabilnost, zgornji sloj pa je tisti, ki poskrbi za videz žlahtnega naravnega lesa, ki si ga izberete. Takšna lesena talna obloga je v zadnjih letih postala zelo priljubljena, za kar so zaslužne njene odlične lastnosti. Med tistimi najbolj pomembnimi, zaradi katerih se zanjo odloča vedno več kupcev, so naslednje:

  • zelo lep videz,
  • krajši čas polaganja,
  • bolj enostavno polaganje,
  • večplastna zasnova za večjo stabilnost,
  • možnost polaganja na talno gretje,
  • velika izbira različnih vrst in vzorcev,
  • več možnih dimenzij in debelin.

Poskrbite za kakovostno polaganje

večslojni gotovi parketiKo se enkrat odločite za gotovi parket, pa je treba poskrbeti še za njegovo polaganje. To mora biti izvedeno strokovno in ustrezno, predvsem pa je pri takem delu treba natančno slediti postopku in pri tem upoštevati tudi navodila proizvajalca. Ta se lahko razlikujejo glede na to, za kakšno vrsto lesene talne obloge gre, zato se je o njih treba natančno informirati.

Lesena talna obloga mora biti prilagojena vrsti prostora

Predvsem pa je že pred polaganjem treba premisliti, ali je določena lesena talna obloga sploh primerna za določen prostor in kako se bo obnesla pri vsakodnevni uporabi na dolgi rok. Prav to je tisto, kar je pri izbiri poleg samega videza pravzaprav najbolj pomembno, od tega pa je odvisno tudi vaše zadovoljstvo z talno oblogo, ki ste jo izbrali.

Če pri tem potrebujete pomoč ali bi želeli pridobiti čim več informacij o določeni leseni talni oblogi, njenemu načinu polaganja, lepilih, ki se jih pri tem uporablja, ter vsem ostalem s tega področja, vam bodo najbolje znali pomagati v podjetju Onis.