Si v stiski?

Imaš težave doma, v šoli ali z vrstniki? Te nihče ne razume? Doživljaš nasilje? Opažaš, da težko zmoreš življenje brez računalnika? Se samopoškoduješ? Imaš težave s prenajedanjem oz. odtegovanjem hrane? Si izgubil voljo do učenja ali življenja? Imaš težave z navezovanjem prijateljskih stikov? Si osamljen in željan pogovora? Ali pa te teži kaj drugega in ne najdeš izhoda?

K nam lahko prideš na pogovor (sam ali v spremstvu ljudi, ki so ti v oporo). Za pogovor ni potrebna najava. Potrebuješ le pogum, da nas pokličeš 031 576 150 in voljo, da nas najdeš, na Ipavčevi ulici 8, v središču Celja. Skozi pogovor lahko skupaj najdemo možne rešitve zate ter poskrbimo za mesto reševanja izzivov.

Če je tvoja stiska prevelika za enkratni obisk, imaš pri nas možnost tudi ostati. Pri nas lahko bivaš do enaindvajset dni z možnostjo podaljšanja v primeru, da se stiska še ne razreši. Prideš lahko kadarkoli, odprti smo 24 ur na dan, vse dni v letu. Skupaj se potrudimo, da se tvoja stiska zagotovo zmanjša, če že ne v celoti odpravi. Da prideš k nam ne potrebuješ popolnoma nič. Bivanje je brezplačno. Izkušnja izjemna.

Pri nas ni prepovedanih čustev, občutkov, ni neobstoječih stisk. Je pa dnevni red in določeni dogovori, ki ti bodo pomagali spet (ali prvič) stati na svojih nogah, razmišljati po svoje in hkrati odgovorno. Obogatila te bodo z novimi izkušnjami, znanji in doživetji, ki jih boš lahko nesel s sabo, ko boš odšel od nas.

V času namestitve imamo skupaj s tabo in s starši/skrbniki veliko pogovorov. Sodelujemo tudi s šolo, z namenom, da združimo moči in poiščemo pot iz stiske. To zate pomeni, da ohraniš vse svoje aktivnosti (tako šolske kot interesne). Ob vsem tem pa najdemo čas tudi za zabavo, igro, raziskovanje, sprostitev in domišljijo.

Te zanima? Poglej si še našo galerijo s fotografijami. Morda se zatem lažje odločiš za pogumen korak. Korak naprej!

Če ti ostaja še kakšno nepojasnjeno vprašanje pa nas kar brez skrbi pokliči na 031 576 150 ali nam piši na kriznicenterzamlade@t-1.si!